behandlinger

dental, dentist, medical

Krone

Når et hull blir veldig stor eller en tann knekker slik at fylling ikke vil kunne forventes å kunne tåle belastningen bør det lages en krone som en mer langsiktig behandling. 

Store hull eller knekt tann slik at en fylling ikke holder, medfører at man muligens må ha krone. Fylling i slike situasjoner vil kunne ha usikker prognose og kan til og med føre til mer av tannen knekker på et senere tidspunkt ved store belastninger. Det finnes forskjellige typer kroner og forskjellen består i type materiale kronen lages av. I dag er det vanlig med helkreramiske eller metalkeramiske kroner. Trenden er at det lages mer helkeramiske kroner pga. estetikk men kan være noe dyrere i forhold til metalkeramiske kroner. Kronen lages ved at tannen slipes og tilpasses før det tas et avtrykk som brukes av en tannteknisk lab som fremstiller krone. Man vil da gå med en midlertidig krone til man får permanent krone etter noen uker.

 

bro

Bro lages på samme måte som en krone men her vil flere tenner slipes samtidig slik at de kan fungere som pilarer i en bro, tapte tannen erstattes med et hengeledd som støpes sammen med kronene på hver side av luken.

Dentoss Dental

tannlege til gode priser

Ring oss